Asbest dak vervangen? Door PRODAK Dakwerken

Heeft u een dak dat asbest bevat en wilt u het vernieuwen? Vertrouw op de expertise van PRODAK Dakwerken. De voorbije jaren hebben we heel wat ervaring opgedaan met asbest dakrenovatie.

Onze dakwerkers krijgen jaarlijks een up-to-date opleiding om veilig met asbest te werken.

Vraag vrijblijvend advies of een eerste kostenschatting door het formulier in te vullen of te bellen.

Welke daken bevatten asbest?

Daken die geplaatst zijn na het verbod op asbest (2001) zijn gegarandeerd asbestvrij. Bij oudere daken echter komen we regelmatig asbest tegen. Dat is vooral het geval bij daken met leien, oude menuiserite onderdakplaten of asbest golfplaten. Ook industriedaken bevatten soms asbest.

Hoe weten of een dak asbest bevat?

Misschien weet u zelf dat uw dak asbest bevat of heeft een vakman u erop gewezen. Veel installateurs van zonnepanelen hebben bijvoorbeeld een geoefend oog om asbest te herkennen. Je mag immers niet gewoon boren in een asbestdak.

Daarnaast heeft de overheid een formeel systeem opgezet om asbest in kaart te brengen. Bij de verkoop van een oud huis is op dit moment een asbestattest verplicht. Het is de bedoeling dat de komende jaren de asbest in alle oude huizen met zo’n attest geïnventariseerd wordt.

De kans is dus groot dat de komende jaren zwart op wit komt te staan of je dak asbest bevat.

Onze aanpak: getrainde werknemers en een aanpak volgens de asbestprocedure

Al onze dakwerkers die in contact komen met asbest krijgen een opleiding over hoe ze met deze stof moeten omgaan. Deze opleiding wordt ook regelmatig vernieuwd.

Bij de dakwerken houden we ons aan de geldende voorschriften. Dat betekent dat we o.a. werken met beschermende pakken met mondmaskers en handschoenen. Het asbestafval wordt afgevoerd in speciale big bags.

dakrenovatie

Dakrenovatie

Bij een dak renovatie kijken we naar alle aspecten van het dak ook de onderliggende onderdelen.

isolatie1

Isolatie

PRODAK Dakwerken gebruiken de UTHERM-producten van Unilin voor de beste isolatie van uw hellende of platte dak.

onderdak

Onderdak

Er zijn verschillende producten om een onderdak te leggen maar voor ons blijft DELTA toch de beste!

overzetdak

Overzetdak

Voor uw overzet dak zijn de kwaliteteitsproducten van Alcotile het meest betrouwbaar.

dakpanne

Kleipannen

Om je dak af te maken zijn er pannen nodig maar welke?  Keramische pannen zijn een goede keuze vanwege hun levensduur.

roofing

Roofing

De bovenste laag die je aanbrengt op je platte dak heet roofing. Deze moet goed en zorgvuldig aangebracht worden zodat je dak waterdicht en weerbestendig is.

dakgoot

Dakgoten

Voor uw het afvoeren van water heb je een dakgotensysteem nodig met daarbij afvoerbuizen. Een goed product hiervoor is Siba .

Projecten in de kijker

Uw nieuwe asbestvrije dak

Is het oude dak afgevoerd? Dan installeren we een nieuw dak. U profiteert optimaal van de nieuwste bouwtechnieken. PRODAK Dakwerken maakt daken voor alle soorten gebouwen, van woonhuizen en appartementen tot winkels en industriële gebouwen.